Joop van de Wint. De advocaat voor ondernemers.

+ specifieke rechtsgebieden MKB

+ betrouwbaar en toegankelijk

+ vooraf bespreking over kosten en kans van slagen

Intellectuele eigendom

Het belang van het beschermen van intellectuele eigendom wordt door veel ondernemers nog te vaak onderschat. Het niet beschermen van je handelsnaam, je eventuele merk, auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten of het door jou mogelijk inbreuk maken op deze rechten van anderen kan grote consequenties hebben.

Deze intellectuele eigendomsrechten, ook wel bekend als “IE-rechten”, zijn rechten waar vrijwel iedere ondernemer tegenwoordig mee te maken heeft.

Wanneer iemand zonder jouw toestemming inbreuk maakt op je intellectuele eigendomsrechten, bijvoorbeeld door het gebruiken van je logo of je handelsnaam of je merk, of het kopiëren van online content kan daar tegen worden opgetreden.

Het IE-recht is een complex terrein waarbij conflicten tussen partijen vooral als er geprocedeerd wordt kostbaar kan zijn.

Het is dan ook  van groot belang je goed te laten adviseren alvorens je een standpunt inneemt. Ook als je meent ten onrechte te worden beschuldigd van inbreuk op deze rechten van iemand anders.

Met welke intellectuele eigendom kwestie je ook te maken hebt, ik sta je graag deskundig bij om het gewenste resultaat te behalen.

* Het eerste gesprek (half uur) is kosteloos.

Heb je een intellectuele eigendom vraag? Ik neem graag contact op.