Geen categorie

Joop van de Wint op BNR Nieuwsradio Humberto Tan

By 28 maart 2012 No Comments

Vanochtend (vroeg) mocht ik op BNR Nieuwsradio (Humberto Tan) mijn mening geven over de in meerdere opzichten interessante zaak van het RIVM en Coutinho  tegen de arts  van der Linde waarin partijen vandaag voor de rechter te Middelburg verschenen. Vandaag verscheen het navolgende persbericht over de zaak:   De ruzie tussen huisarts Hans van der Linde en RIVM-directeur Roel Coutinho over de griepprik duurt voort. Een bemiddelingspoging door de rechter in Middelburg is mislukt.
Van der Linde beschuldigde Coutinho eind oktober in verschillende programma’s van belangenverstrengeling. De huisarts heeft al lang grote twijfels over het nut van de griepprik en publiceert daar regelmatig over.
Verzoenen
Van der Linde verweet Coutinho dat hij als adviseur van de overheid op het gebied van griepvaccinaties banden heeft met farmaceutische bedrijven. Het ministerie van VWS en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu pikten dat niet en daagden Van der Linde voor de rechter.
De rechter probeerde beide partijen te verzoenen, maar Van der Linde voelt daar uiteindelijk niet voor. De afgelopen maanden is al een paar keer gesproken over een mogelijke verzoening. Van der Linde heeft het ministerie twee weken geleden nog een voorstel gedaan om er uit te komen, maar daar is volgens hem niet meer op gereageerd.
Op 23 mei zal de rechter uitspraak doen in de zaak.

© 2020 Van de Wint Legal.